Søk
  • Forfatterens bildeGjerdrum Fotball

Knusende seier i lokaloppgjøret!

Oppdatert: 11. jun. 2022

Kampen mot Kløfta hadde det som skal til for at det kan kalles et lokaloppgjør. Mye publikum, god stemning, mange scoringer, selvmål, tøffe taklinger og dueller, gule og røde kort, straffespark og straffespark som ikke ble straffespark allikevel. Se videosammendrag fra kampen lenger ned i artikkelen.

Litt over 180 tilskuere hadde tatt turen til Gjerdrum Stadion i solsteika på selveste pinseaften. God stemning før, under og etter kamp. Salg av lodd og en spennende pausekonkurranse. Mange barn og ungdom som fikk utdelt gratis is fra Bunnpris Gjerdrum og drikkeflaske fra en av klubbens sponsor. Balljenter-/gutter fra mange aldersbestemte lag sørget for at det ble en flott ramme rundt lokaloppgjøret.

Tidlig ledelse

Etter 11 minutter kom dagens første scoring. Mads Oterholt fikk dratt seg fri på høyresiden og la en pasning ut til Eirik Moseng som fra 10 meter enkelt fikk trillet ballen i mål. Tross sol og varme så blåser det godt på Ask. Vanskelige sol og vindforhold i førsteomgangen i tospann med at vi ble litt småfeige etter scoringen sørget for at Kløfta kom mer og mer inn i kampen. Heldigvis uten å skape de altfor store sjansene.

Straffespark eller ikke straffespark? Rett etter den innlagte drikkepausen går en Kløftaspiller ned inne i feltet. William Jødahl takler rett på ball men hoveddommeren blåser og peker på straffesparkmerket og tildeler gult kort til William, til stor fortvilelse fra de gule. Etter en liten samtale mellom dommer og assistentdommer blir til slutt straffesparket og det gule kortet annullert til stor jubel hos hjemmepublikummet.

Men scoringen skulle komme. Klokka hadde så vidt passert 37 minutter når Kløfta kommer seg altfor enkelt inn i boksen. En pasning ut til en spiller på 14 meter som enkelt bredsider ballen forbi Jesper Sylstad. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Denne gangen ble det straffespark Etter hvilen var det nok vi som dro fordel av forholdene med medvind og sola i ryggen. Drøyt ett minutt av omgangen er spilt når Daniel setter fart i bakrommet etter pasning fra William Jødahl. Han kommer seg foran Kløftaspilleren, blir felt og dommeren peker på straffesparkmerket.

Eirik Moseng gjør ingen feil som eksekutør og sender keeperen motsatt vei, det står 2-1!

Dagens GIL-gutt med sin første scoring på A-laget

Mads Oterholt får gleden av å sette inn sitt første mål for A-laget og nærmest punkterer kampen med sin 3-1 scoring etter 62 minutter. Daniel Haugan sendte pasningen som Mads enkelt kunne sette forbi Kløftakeeperen. Resten av kampen hadde vi full kontroll og styrte det som skjedde ute på banen.

Nok et "horribelt" selvmål på Gjerdrum Stadion Som i forrige hjemmekamp mot Gjelleråsen 2 skulle det også i denne kampen bli scoret et selvmål. Og nok en gang var det bortelaget som sto for "underholdningen". En klarering som keeperen nok kunne ha plukket med henda uten at dommeren hadde blåst for tilbakespill skulle i stedet forsøkes å dempes med bena. Keeperen feilet totalt og måtte for sin del dessverre se at ballen spratt inn i målet. Dermed sto det 4-1 på måltavla med femten minutter igjen på klokka.

Einar satte punktum rett før utvisning

Lynvingen ute på høyresiden (Einar Rolfsen) fikk æren av å sette inn dagens siste scoring. Etter nok en nydelig pasning fra Daniel Haugan, og etter ett enda nydeligere mottak/nedtak kommer han seg til slutt fri fra midtstopperen og banker ballen forbi keeper. Feiringen er det heller ikke noe å utsette på...

Med ni minutter igjen på klokka får Kløftaspiller Ole Westheim sitt andre gule kort for dagen og dermed marsjordre etter en takling på Kristian Aadnøy. Med en spiller mindre på banen, kombinert med det som så ut som et resignert Kløfta-lag ble dominansen fra hjemmelaget enda større de siste minuttene.

Egentlig en sjansefattig kamp, i tillegg til scoringene hadde lagene hver sin store mulighet.

Det er deilig å vinne igjen for en fullsatt Gjerdrum Stadion!

Spillerutvikler og fungerende trener i denne kampen, Ferdaws Hewad hadde følgende å si etter lokaloppgjøret mot Kløfta.

"Vi starter kampen veldig bra og følger planen vår. Kløfta tar over etter drikkepausen og vi sliter litt med å finne balansen i laget og klarer ikke å ta vare på ballen. Vi gjør noen små justeringer i andre omgang og føler vi har god kontroll fra start. Kløfta gir oss mer rom og vi utnytter det godt. Alt i alt en solid kamp og 5 mål mot Kløfta gir oss gode svar. Det er deilig å vinne igjen for en fullsatt Gjerdrum stadion!"