Søk
  • Forfatterens bildeGjerdrum Fotball

Endelig satt den! 76 dager siden sist...

Oppdatert: 23. aug. 2022

540 matchminutter siden forrige seier, men i hjemmekampen mot Strømmen 2 skulle det endelig løsne igjen! Se videosammendrag fra kampen nederst i artikkelen.

Dette var en kamp som begge lag måtte vinne pga. tabellsituasjonen. Etter en tung avslutning på vårsesongen og med en like tung start på høstsesongen var det befriende at vi endelig vant en fotballkamp igjen. På resultattavla sto det 4-1 når dommeren blåste av kampen. Med denne seieren passerte vi Eidsvold Turn 2 på tabellen igjen, og tok samtidig et ørlite sprang vekk fra Strømmen 2 som blir liggende på jumboplassen.

Vi stilte med følgende lag (4-3-3). William Løvseth - Erling Hynne, Vebjørn Sangnæs, Martin Blakkisrud, Håvard Årdal - Mads Oterholt, Elias Løvseth (k), Kristian Aadnøy - Emil Sørengen, Jesper Haakonsen, Joakim Karlsen. Benken: Kenneth Løwe (ubenyttet), Kristofer Almenning, Einar Rolfsen, Sondre Barbøl.

Vebjørn i 100! Før kveldens kamp ble Vebjørn satt litt pris på. I forrige kamp borte mot Lørenskog spilte han sin kamp nr. 100 (offisielle) på A-lagsnivå for Gjerdrum. Etter noen år i Lillestrøm og Ull/Kisa vendte han tilbake til Gjerdrum i 2014. Forsvarskjempen har lagt ned en utrolig stor innsats for klubben siden debuten for åtte år siden.

Jubilant: Vebjørn med sin kamp nr. 101 mot Strømmen 2. Foto: Jahn Eek Hansen.

Jevn start på kampen

Det første kvarteret av kampen var jevnspilt og den bølget litt frem og tilbake spillemessig.

Et ungt hardtarbeidende Strømmen-lag stresset oss i starten av kampen, men det var vi som skapte de største sjansene. Den nykomponerte angrepsrekka med Emil, Jesper og Joakim gjorde det vrient for forsvarsfireren til gjestene. Disse tre var et konstant uromoment på topp.

Hull på byllen med det svakeste beinet

I det 26. spilleminuttet kom 1-0. Kristian vender opp på midtbanen og finner Jesper med en fin ball i bakrommet. Jesper legger igjen ballen til Emil som kommer inn fra høyresiden, han drar med seg ballen forbi midtstopperen og legger den til rette for venstrefoten. Fra fjorten meter fyrer han løs, keeperen er på ballen og bør nok ta den, men det driter vi i, det står fortjent 1-0.

Dagens første målscorer Emil Sørengen (17). Foto: Jahn Eek Hansen

Viktig scoring før pause

Drøye tjue minutter etter den første scoringen økte Joakim ledelsen.

Vi gjenvant ballen etter et innkast til gjestene høyt inn på deres halvdel. Kristian fant Jesper som igjen fant Joakim som ladet beinet fra 14-15 meter. Med høyrebeinet setter han skuddet utagbart for keeper helt nede ved stolperoten. Hans tredje scoring for sesongen.

Unødvendig spennende i starten av den andre omgangen

Hjemmelaget tok avsparket i den siste omgangen. En lang ball fra Vebjørn brytes av høyrebacken. Strømmen fikk kontroll på ballen og satt fart fremover, en stikker sendes gjennom forsvarsleddet og etter at både Martin og Vebjørn ligger sprellende på bakken uten å få tak i ballen så kommer spissen alene igjennom med William, spissen gjør ingen feil og det står unødvendig 2-1 på måltavla. Skulle det gå til helvete igjen da? -Neida...

Etter scoringen så fortsetter vi trykket mot målet til gjestene. Igjen skapes det en god del sjanser, men det skulle ta litt tid før det kom en ny scoring.

Inn, mål, ut....

I det 66. spilleminuttet kommer Einar inn på banen. Etter å ha slitt med en ankelskade etter kampen mot Skedsmo rett før ferien skulle han endelig få vise seg frem igjen. Han hadde ikke vært lenge på banen før han kom til sin første sjanse, men ballen gikk noen meter over mål. Skremmeskudd og advarsel var dermed gitt til Strømmenforsvaret. Drøye tolv minutter etter innhoppet skulle den sitte for Einar. En nydelig pasning sendes fra Mads sentralt i banen og ut til Einar på høyrekanten. To-tre touch må til før han banker ballen forbi keeperen. Så fortjent etter å ha presset Strømmenlaget bakover i en lengre periode.

Etter fjorten minutter på banen var det nok for denne gang. Etter å ha fått en liten kjenning i ankelen var det ikke noe vits å ta noen sjanser, vi trenger Einar i kampene som kommer utover høsten. Han gjorde jobben så han kunne fortjent sette seg tilbake på innbytterbenken igjen. Inn som erstatter kom debutant Kristofer Almenning, som også var nærme en scoring på overtid.

Punkterte kampen

Jesper skulle få æren av å punktere kampen drøye minuttet etter at Einar hadde vært på farten. Han drar seg inn i sekstenmeteren på høyresiden, fyrer av et skudd, men det blokkeres. Ballen havner i beina hans igjen og han gjør ingen feil når han lurer ballen forbi keeperen. En velfortjent scoring til en spiller som legger ned en sinnssykt stor innsats i hver eneste match han spiller.

Jesper Haakonsen punkterte kampen med sin 4-1 scoring i det 81. spilleminuttet. Foto: Jahn Eek Hansen

En fornøyd trener!

Ferdaws Hewad ledet laget fra sidelinjen i denne kampen og hadde følgende kommentar etter kampen. "En kamp som bølger litt spillemessig, men det er vi som skaper sjansene. Vi ligger fint og lar de ikke skape noe spesielt i første omgang. Vi har spilt gode kamper og tapt fordi vi ikke har tatt vare på sjansene våre. Mot Strømmen i dag løsner det, og det fortjener vi virkelig. Strømmen scorer tidlig i andre omgang og skaper noen halvsjanser etter det. Vi tar oss sammen og styrer egentlig resten av 2. omgangen og kunne fint ha scoret 2 til. Fire fine mål, tar med oss 3 viktige poeng og masse selvtillit inn i de tøffe matchene som venter!

Kristian Aadnøy ble kåret til Dagens GIL-gutt etter nok en solid innsats på banen!

Dagens målscorere: Emil Sørengen, Jesper Haakonsen, Einar Rolfsen og Joakim Karlsen. Foto: Jahn Eek Hansen

Se videosammendrag fra kampen under. PS! Kampen er filmet med GoPro da kameraet som vanligvis benyttes befant seg på G16 sin kamp på Strømmen Stadion, en kamp de for øvrig vant 3-0.

Takk for nå! Sondre Barbøl spilte i dag sin siste kamp for A-laget på en stund. Nå venter studier og golf i Stavern. Han kommer nok til å bidra i både kamp og trening de få gangene han er hjemme på visitt i Gjerdrum. Lykke til!

God tur til Stavern Sondre! Foto: Jahn Eek Hansen

PS! Alle matchbilder i artikkelen er fra oppgjøret mot Strømmen 2 i 2021.