Føler at vi tapte 2 poeng!

Oppdatert: 14. jun. 2022

Nok en gang endte oppgjøret mot Lørenskog 2 uavgjort på Gjerdrum Stadion.

Les forhåndsomtalen til kampen her.

Vi stilte med følgende tropp (4-3-3) til kampen mot rekruttlaget fra Skårersletta. Jesper Sylstad - Emil Sørengen, Elias Løvseth, Willliam Jødahl, Fredrik Pedersen - Mads Oterholt, Kristian Aadnøy, Daniel Haugan - Einar Rolfsen, Eirik Moseng, Sindre Taraldsen. Innbyttere: Erling Hynne (ubenyttet), Jesper Moseng, Lasse A. Vollan og Sondre A. Barbøl.

Årets mål?

Etter 8 minutter taklet Einar med seg ballen før han sendte av gårde et skudd med høyrebeinet fra 25-30m. Ballen suste gjennom lufta og limte seg opp i krysset. Keeperen var så vidt borti ballen, men dette prosjektilet var det lite å gjøre noe med. En nydelig scoring fra 18-åringen.

Se målet i videosammendraget nederst i artikkelen.

Einar sender av gårde prosjektilet av en ball som ga oss ledelsen 1-0. Foto: Jahn Eek Hansen

Flere gode sjanser

Daniel, Eirik, Einar og Sindre kom alle til gode sjanser i løpet av omgangen. De to største sto nok Daniel for, men marginene var ikke på vår side. Etter å ha misbrukt flere gode sjanser sto det 1-0 på måltavla når dommeren blåste av til pause.

En tung andreomgang

Lørenskog var gode i 2.omgang. De spilte oss lave og vi tok ikke godt nok vare på overgangsmulighetene og de få sjansene vi fikk. Tross for at de var ganske dominerende i banespillet i denne omgangen skaper de ikke så altfor mange store sjanser. Men som i fjor skulle bortelaget få en sen scoring. Passivt forsvarsspill gjorde at en 15-årig debutant til slutt fikk tuppet ballen forbi Jesper etter 83 minutter.

Matchvinnende redning av Dagens GIL-gutt

William Jødahl har vært veldig god i de siste kampene. Etter nok en solid innsats i kampen mot Lørenskog ble han vel fortjent kåret til Dagens GIL-gutt av en lokal jury. Han kan kose seg med en god lunsj hos vår samarbeidspartner Hos nabo'n. Etter scoringen kom Lørenskog til en veldig stor sjanse rett før slutt. Jesper blir fintet på rompa og skuddet sendes mot det åpne målet, der kommer William skliende og hindrer scoring rett før ballen passerer målstreken. PS! Bra det ikke ble scoring da det burde vært dropp i forkant når ballen traff dommeren på midtbanen.

Dagens GIL-gutt William Jødahl. Foto: Jahn Eek Hansen

Vi mangler effektiviteten...

I hovedtrener Vebjørn Sangnæs sitt fravær var det Mathias Roås og Ferdaws Hewad som ledet laget fra sidelinjen. Assistenttrener Roås hadde følgende kommentar etter kampen.

I dag føler jeg at vi taper 2 poeng! Vi spiller egentlig en ganske god 1.omgang hvor vi klarer å variere mellom høyt og lavt press. Vi får også mange brudd på dem når vi står høyt og er der vi ønsker å være. I tillegg til Einar sitt drømmemål, så har vi 3 megasjanser hvor en av de treffer tverrligger/stolpe. Med litt marginer hadde vi gått til pause med 3-0, og da tror jeg kampen ville vært kjørt.

I stedet kommer Lørenskog ut i 2.omgang og er bedre enn oss med ball i beina, noe som fører til at vi blir løpende mye imellom. Det ble noen tunge 45 minutter i 2.omgang, men synes allikevel at vi slipper til ekstremt lite. Lørenskog har 2 store sjanser og scorer på en av de. Vi har også noen fine overganger, men klarer rett og slett ikke å beholde ballen i laget lenge nok om gangen. Gutta legger ned mange meter i dag, og står opp for hverandre, men vi manglet effektiviteten og kynismen. Det gjør at det blir 1 poeng i stedet for 3.

Førstkommende tirsdag reiser vi til Råholt for å møte Eidsvold IF. Kampstart på Eidsvoll st. kunstgress kl. 19:45. Inn mot den kampen skal vi justere opp de små tingene vi glapp på mot dagens motstander. Håper vi ser deg på Råholt!