Søk
  • Forfatterens bildeGjerdrum Fotball

Kampen måtte spilles, men ikke uten problemer.

Oppdatert: 20. jul. 2022

Kampen mot Skedsmo ble forsøkt utsatt i samarbeid med fotballkretsen og klubben. Etter det vi opplever som misvisende saksbehandling fra kretsen sin side og at Skedsmo i tillegg satt seg på bakbeina i prosessen måtte kampen allikevel spilles til oppsatt tid. Strømmen viste heldigvis full forståelse og medmenneskelighet når de gikk med på å flytte søndagens (26/6) kamp til etter sommerferien, den kampen spilles torsdag 18/8.

Bakgrunnen for at vi forsøkte å flytte kampene var av den særdeles enkle årsak at skade- og sykdomssituasjonen i troppen forverret seg på kveldstreningen dagen før kampen. At det kom tre nye skader i en allerede skadeskutt A-lagstropp så på vi på som krise. Med femten spillere utilgjengelig pga. skader/sykdom og karantene ville det vært ti spillere tilgjengelig, fire av disse keepere.

Den første henvendelsen til kretsen ble gjort tirsdag morgen rundt kl. 10:00. Søknad om utsettelse ble gjort på bakgrunn av Breddreglementets §8-5 - Utsettelse på grunn av sykdom eller akutte hendelser. Kretsen opplyste oss om at kampen kunne flyttes, men at den da måtte bli spilt innen 20. august. Kontakt ble opprettet med Skedsmo, men de avslo raskt vårt ønske om å utsette kampen. To alternativer ble gitt av hovedtrener og sportslig leder i Skedsmo, spill kampen som oppsatt eller meld walkover.

At Skedsmo ikke ønsket å spille en kamp på dette nivået under det vi anser som like konkurransevilkår får stå for deres regning. At de i tillegg rettet fokus mot, og tilsynelatende tok kontakt med rekruttlagets motstander om kampen som skulle spilles dagen etter stusses det over.

Vi får håpe at Skedsmo ikke havner i samme situasjon selv i løpet av høstsesongen, den prosessen kan det i så fall bli morsomt å følge.

Eirik Wøllo Bjørnsengen (15) og Ole Andreas Hynne (16) ble hentet inn fra G16 til kamptroppen og fikk sine debuter for A-laget i kampen mot Skedsmo.

Endelig avgjørelse på søknaden om utsettelse av kampen ble avslått fra kretsen rundt kl. 15:00. Hadde vi ved første henvendelse fått beskjed om at kampen ikke kunne utsettes jfr. Breddreglementets §8-5 ville vi kunne fått forberedt oss på en bedre måte inn mot kampen.

Måtte hente inn spillere utenfra

Når kampen allikevel måtte spilles som oppsatt måtte det jobbes godt med å hente inn spillere. Eirik og Ole Andreas ble hentet inn fra G16, Mergim Shurdhiqi og Emil Langeland stilte også sporty opp, dette er spillere som ikke har trent eller spilt kamper på de siste åtte månedene. Med disse fire på plass stilte vi til kamp med en tropp på femten mann, hvorav tre av disse var keepere (en ubenyttet).

Emil, Jesper, Fredrik og Lasse har alle slitt med skader i noen uker. De to førstnevnte ble tapet godt opp for å i det hele tatt kunne klare å spille kamp.

Serieleder Skedsmo med god kontroll

Skedsmo hadde styringen i kampen fra så å si første spark på ballen, de kom til en god del målsjanser i løpet av kampen men klarte ikke å omsette mer enn to av sjansene til mål. Etter en halvtime ble vi redusert til ti mann når Mergim ble utvist i en situasjon som to av medlemmene i dommerteamet anså som en åpenbar målsjanse, strengt idømt når man legger alle kriteriene til grunn. Seriens toppscorer Moltzau satt inn 1-0 på frisparket etter utvisningen. Hadde ikke muren hoppet så hadde det nok fortsatt stått 0-0.

Etter utvisningen ble det ekstra tungt for oss ute på matta. Med seksti minutter igjen å spille kom vi oss aldri skikkelig inn i matchen. Vi ble stort sett liggende med ni utespillere bak ballen og bare tok i mot det Skedsmo hadde å komme med. At vi med ti mann hadde så relativt god kontroll på det de kom med er imponerende av spillergruppa.

Tilbake i gult: Mergim (i midten) fikk tretti minutter på banen i sitt "comeback" i gult.

Ineffektivitet ga til slutt ny scoring

Som videosammendraget av kampen viser (nederst i artikkelen) var det Skedsmo som sto for de fleste sjansene. Vi kom knapt til noe som kan kalles en målsjanse i løpet av nitti minutter. Etter å ha stanget i mot målet fikk serielederen sin andre scoring for kvelden når Engebretsen fant en ny åpning mellom forsvaret og keeper.

Nye skader

Uheldigvis fikk vi to nye skader i denne kampen, begge kan vise seg å bli langvarige etter et besøk på legevakta med påfølgende tur til Ahus. Fredrik kom aldri ut på banen igjen etter pausen etter at kneet hadde hovnet kraftig opp etter en takling midtveis i den første omgangen. Einar ble også liggende etter å landet forkjært etter en hodeduell rett før slutt. Vi krysser fingrene for at gutta er raskt tilbake på banen etter sommerferien.

Krykkekameratene: Einar (t.v.) og Fredrik til stede på rekruttkamp dagen etter skadene de pådro seg mot Skedsmo.

Stor innsats før en velfortjent sommerferie

I hver hjemmekamp kåres det en Dagens GIL-gutt. Dagens pris gikk til hele laget som sto opp for hverandre å kjempet helt frem til siste fløytestøt. Det var mange slitne hoder og bein i garderoben etter kampen etter å ha lagt ned en hederlig innsats i denne kampen. Gratulerer til Eirik Wøllo Bjørnsengen og Ole Andreas Hynne fra G16 med sine debuter for A-laget.

Gutta har nå tatt en velfortjent sommerferie. Vi møtes igjen i slutten av juli og skal forberede oss inn mot seriekampen mot Sørumsand som spilles 3. august. Selv om gutta har tatt sommerferie vil det komme en og annen artikkel på nettsiden i løpet av sommeren. Følg med!

God sommer!

Videosammendrag fra kampen

Merknad: Rekruttlagets kamp mot Skjetten 3 ble gjennomført som oppsatt med hjelp av spillere som ikke har spilt fotball siden 2019-2021 i samarbeid med to spillere fra G16 og fire spillere fra A-lagstroppen dagen før. Laget måtte stille i denne kampen pga. en innmeldt walkover tidligere i sesongen. Ved ny w.o. ville laget blitt utestengt fra videre spill i 6. divisjon.